T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / GEBZE - Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu

Okul Müdürü Erdoğan TALİ 'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

             Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutladığımız bu özel günde, millet olarak gurur, coşku ve umut dolu bir şekilde bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. 29 Ekim 1923 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun simgesi olarak tarihimizde altın harflerle yazılmış bir sayfadır. Cumhuriyetimizin 100. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan bu büyük serüveni yâd etmek ve onun mirasını gelecek nesillere taşımak için bir aradayız.

          Cumhuriyetimizin 100. yılında, geçmişimize minnettarlıkla bakarken aynı zamanda geleceğe olan inancımızı da yürekten ifade etmek istiyorum. Türk milleti, 100 yıl boyunca sayısız zorlukla karşı karşıya kaldı, ancak her seferinde azimle, birlikle ve vatanseverlikle bu zorlukların üstesinden geldi. Bugün, aynı azim ve kararlılıkla daha aydınlık bir geleceğe yürümek için bir aradayız.

         Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım,Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere düşen en önemli vazife; her bir karışını ezanlarımız ve bayrağımız ile süslenmiş, üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan bırakan kahramanlarımızın aziz hatıralarına sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü kendimize şiar edinerek milletini, hürriyetini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye vesile olmaktır.

          Değerli Velilerimiz; Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşkuyla kutlarken, millet olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu bir kez daha hatırlamalıyız. Ülkemizi daha da büyük başarılara taşımak için el birliğiyle çalışmalı, birbirimize destek olmalıyız.

         Sevgili öğrenciler,29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını coşku ve gurur içinde kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek aydınlık ve güçlü bir geleceğe sahip olmasını diliyorum.

          29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nız kutlarken hepinize saygılar sunarım.

Erdoğan TALİ

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.10.2023 - Güncelleme: 28.10.2023 19:08 - Görüntülenme: 201
  Beğen | 0  kişi beğendi