Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı faaliyetleri kapsamında Çocuk Şiirleri Antolojisi’nden seçtiğimiz şiirler üzerinde çalıştık. Anlamını bilmediğimiz kelimelerden cümle  oluşturup bir afiş tasarladık.

Anahtar kelimeleri kullanarak hikaye anlatma yarışması duyurusu yaptık.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin Türkçemizin zenginliklerini tanımasını, kültürleri taşımada en önemli unsur olan kelimelerimizi araştırmasını, buna bağlı olarak da dilimizi iyi kullanmasını  amaçlamaktadır. Böylece öğrencilerimiz dilimizin seçkin eserlerini tanıyacak, bu eserlerde geçen sözcüklerin derinliklerini kavrayacak, kültürel birikimimizin düşünce ve yazın dünyasındaki önemini fark edecektir.

1. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılabilirler.

2. Hikayeler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci hikâye yazarken kendi el yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış hikayeler yarışmadan elenecektir.

3.Hikâye teması, hikâye kapağında yer alacaktır. Hikâye oluştururken kullanılan kaynakça hikâye sonunda belirtilecektir.

4. Hikayeler, ilkokul kademesinde en fazla 2 (iki) sayfa olmalı ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

5. Hikayeler resimli, çizimli, şekilli hazırlanabilir.

6. Eserler en geç 5 Ocak 2024 Cuma gününe kadar okul idaresine teslim edilecektir. Komisyonca değerlendirme yapılıp birinci seçilen eser ilçe yarışması için bir üst kurula gönderilecektir. Okulda birinci seçilen eser sahibine yapılacak törenle ödül verilecektir.

7. Hikâyenin son sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

8. Hikayelerde; A4 Boyutunda kâğıt kullanılması (ciltleneceği için) soldan en az 2 cm olmak üzere (yan taraflarından) boşluk bırakılması gerekmektedir.

Haz

16 Haziran Cuma Günü okulumuzda Karne Töreni yapıldı. Törenimize İlçe Kaymakamı Sayın Mehmet Ali ÖZYİĞİT İLçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Şener DOĞAN,Okul Müdürümüz Erdoğan TALİ, protokolün diğer üyeleri okul müdüürleri ve velilerimiz katıldı.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.