Dilimizin Zenginlikleri Projesi 'SÖZLÜK TASARIM YARIŞMASI'

Katılım Şartları

1. İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorileri ayrı ayrı değerlendirilecektir. Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) sözlük ile katılabilir.

2. Sözlükler özgün bir şekilde hazırlanacaktır. Öğrenci sözlüğü hazırlarken kendi el yazısını kullanacaktır. Bilgisayarda dizilmiş, yazılmış sözlükler yarışmadan elenecektir.

3. Sözlük teması, sözlüğün kapağında yer alacaktır. Sözlük oluştururken kullanılan kaynakça sözlüğün sonunda belirtilecektir.

4. Sözlükler; ilkokul kademesinde 50 -75 arası kelime içermelidir ve kâğıtlar tek yönlü kullanılmalıdır.

5. Sözlükler resimli, çizimli, şekilli, siyah- beyaz ya da renkli hazırlanabilir.

7. Sözlüğün arka kapak iç sayfasına; öğrencinin adı-soyadı, okulu ve ilçesi yazılacaktır.

8. Eserler en geç 20 Aralık 2023 mesai bitimine kadar okul idaresine teslim edilecektir.

9.Sözlükler; A5 Boyutunda kağıt kullanılması (ciltleneceği için) soldan en az 2 cm olmak üzere (yan taraflarından) boşluk bırakılması gerekmektedir.

2.Değerlendirme

Yarışmaya katılan eserler, Okul Yürütme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir. Sonuçlar 21 Aralık 2023 günü yayınlanacaktır.

3.Ödüller

Yarışmada dereceye giren ilk üç öğrenciye katılım belgesi ve sürpriz ödüller verilecektir.

4.Değerlendirme Kriterleri

Sözlükler değerlendirilirken kapak tasarımı, tasarımın özgünlüğü, temaya uygunluk, yazım kuralları ve tasarımın kolaylığı incelenerek her bir maddeye 20 puan verilerek 100 üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

04-12-2023

Yayın: 04.12.2023 - Güncelleme: 04.12.2023 16:58 - Görüntülenme: 76